Hal

Via het bordes van dit rijksmonument komt u bij de statige voordeur voorzien van gietijzeren deurrooster en glas-in-lood vensters. Vele mensen hebben deze hardstenen drempel gepasseerd met lood in de schoenen voor tandarts bezoek. Bij binnenkomst vindt u in de hal aan de rechterzijde de voormalige wachtkamer die nu dienstdoet als garderobe.

Verderop in de hal komt u bij een kleinere hal die leidt naar het toilet en de wasruimte. Het toilet is voorzien van een modern hangtoilet en een fontein. De wasruimte geeft uitzicht op de stadstuin en heeft een kleine keuken met warm water en bergruimte.

Via de tussendeur komt u in de trappenhal die leidt naar de eerste verdieping en het woongedeelte met Salon en keuken.

De volledige hal, met garderobe, toilet, wasruimte en trappenhal zijn voorzien van antieke zwarte natuursteen aaneensluitend doorgelegd hetgeen een rustige uitstraling geeft.

 

 

Wat is een rijksmonument?

Nederland heeft bijna 62.000 rijksmonumenten. Dit zijn gebouwen of andere objecten die om hun nationale cultuurhistorische waarde door de rijksoverheid zijn aangewezen als beschermd monument. Ze zijn te vinden in het monumentenregister. Iets meer dan de helft is een woonhuis. Rijksmonument  aan de grote kade in Goes.

Eigenaren van een rijksmonumentaal woonhuis kunnen bij het Nationaal Restauratiefonds tegen lage rente een Restauratiefonds-hypotheek aanvragen. De circa 25.000 rijksmonumenten die geen woonhuizen zijn, zoals kerken, kastelen en molens kunnen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een instandhoudingssubsidie aanvragen. Ook provincies hebben budget beschikbaar voor instandhouding.

Belastingaftrek

Als Nederlands belastingplichtige eigenaar van een rijksmonument kunt u de kosten voor het onderhoud aan uw pand fiscaal verrekenen met uw inkomen. Meer over de persoonsgebonden aftrek leest u op onze fiscale pagina.

Maak nu een afspraak voor een bezichtiging of voor meer informatie: grotekade@gmail.com of telefoonnummer: 0613347947